Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /customers/7/f/b/miekehanemaaijer.nl/httpd.www/templates/meet_gavern/lib/framework/lessparser.php on line 1315 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /customers/7/f/b/miekehanemaaijer.nl/httpd.www/templates/meet_gavern/lib/framework/lessparser.php on line 1916 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /customers/7/f/b/miekehanemaaijer.nl/httpd.www/templates/meet_gavern/lib/framework/lessparser.php on line 1954 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /customers/7/f/b/miekehanemaaijer.nl/httpd.www/templates/meet_gavern/lib/framework/lessparser.php on line 2035 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /customers/7/f/b/miekehanemaaijer.nl/httpd.www/templates/meet_gavern/lib/framework/lessparser.php on line 2074 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /customers/7/f/b/miekehanemaaijer.nl/httpd.www/templates/meet_gavern/lib/framework/lessparser.php on line 2117 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /customers/7/f/b/miekehanemaaijer.nl/httpd.www/templates/meet_gavern/lib/framework/lessparser.php on line 2572 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /customers/7/f/b/miekehanemaaijer.nl/httpd.www/templates/meet_gavern/lib/framework/lessparser.php on line 2644 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/7/f/b/miekehanemaaijer.nl/httpd.www/templates/meet_gavern/lib/menu/GKBase.class.php on line 114 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/7/f/b/miekehanemaaijer.nl/httpd.www/templates/meet_gavern/lib/menu/GKHandheld.php on line 76 toezichtsvisie, toezichts- en toetsingskader workshop Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/7/f/b/miekehanemaaijer.nl/httpd.www/libraries/cms/application/cms.php on line 460
Main menu

toezichtsvisie, toezichts- en toetsingskader workshop

Met de herziene woningwet en de nieuwe governancecode zijn enkele nieuwe aspecten aan het instrumentarium van bestuur en raad van commissarissen toegevoegd. In deze workshop komen de visie op toezicht en het toezichts- en toetsingskader aan de orde.

Doel van de bijeenkomst is het verwerven van kennis en inzicht in de mogelijkheden en het ontwikkelen van een eigen richting gevend en transparant instrumentarium voor de governance van de woningstichting of -vereniging en vindt plaats in ene workshop setting, waarmee de opleiding op uw situatie wordt toegesneden.

De toezichtvisie hoort, naast de wettelijke vereisten, met name gebaseerd te zijn op de eigen situatie bij uw corporatie. Daarom worden eerst de wettelijke vereisten en de dimensies in een toezichtvisie gepresenteerd. Deze dimensies worden met voorbeelden uit de besluitvorming van de raad in de afgelopen twee jaar besproken: de feitelijke en de gewenste rolinvulling worden geïnventariseerd en gereflecteerd.

Vervolgens worden meerdere voorbeelden van toezichts- en toetsingskaders gepresenteerd, waarbij de voor en nadelen en de toepasbaarheid binnen de eigen organisatie worden besproken. Desgewenst kan een voorbeeld vooraf worden ingevuld voor de corporatie, zodat discussie over de mogelijke werkwijze meteen realistische keuzes oplevert.

Mieke Hanemaaijer is een CRKBO geregistreerde instelling en kan haar opleidingswerkzaamheden zonder BTW aanbieden. Het hierboven omschreven programma levert de deelnemers (zowel bestuur als commissarissen) 3 PE-punten op.