Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/7/f/b/miekehanemaaijer.nl/httpd.www/libraries/cms/application/cms.php on line 460
Main menu

workshop strategie en scenarioplanning

Scenarioplanning is een krachtige methode voor organisaties die zich willen voorbereiden op de toekomst. Strategische keuzes worden expliciet getoetst aan meerdere toekomstbeelden. Het is de mogelijkheid om als bestuur, commissarissen en management te klankborden over de toekomst van de organisatie.

Workshop

Deze workshop is met name bedoeld voor corporaties die aan het begin staan van de herontwikkeling van hun beleidsvisie, het strategisch ondernemingsplan of de vastgoedstrategie. In deze (incompany) workshop worden de deelnemers uitgedaagd ook te denken vanuit ‘onzekerheden’, over wat er gebeurt als er een trendbreuk optreedt.

Klankbordrol

In de workshop wordt de klankbordrol van de Raad van Commissarissen expliciet benut. Het levert bestuur en management inzicht in de robuustheid van hun visie, in de kwetsbaarheden en het levert een verrijking van het ontwikkelingsproces.

Bestuur en management

De voorbereiding van de workshop vindt plaats met bestuur en management in de inventariserende fase van het strategieontwikkelingsproces. De inventarisatie van de ontwikkelingen die voor uw organisatie van belang zijn, leveren de input voor de workshop.

3-6 PE punten