Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/7/f/b/miekehanemaaijer.nl/httpd.www/libraries/cms/application/cms.php on line 460
Main menu

Wooncoöperatie en vastgoedstrategie

Masterclass: Wat kan de wooncoöperatie betekenen voor uw vastgoedstrategie?

De wooncoöperatie als alternatief model voor huren of kopen en/of in te spelen op het zelf organiserend vermogen van bewoners, staat steeds meer in de belangstelling. Zo is de wooncoöperatie in de herziening van de Woningwet opgenomen ontstaan er steeds meer initiatieven om een wooncoöperatie op te richten en is er tot  1 januari 2019 een versoepeling van de verkoopregels voor woningcorporaties bij vervreemding van vastgoed aan wooncoöperaties. Maar past de wooncoöperatie wel in uw huidige vastgoedstrategie? Wat zijn de kansen en belemmeringen van deze vorm voor uw onderneming? En, is de wooncoöperatie wel een kansrijk model? Tijdens de masterclass Wooncoöperatie verkennen we samen met u deze en andere vragen. 

wat 

Gedurende de masterclass gaan we in op de verschillende varianten van wooncoöperaties, de belangrijkste wet- en regelgeving waar u mee te maken heeft en de mogelijkheden (en moeilijkheden) voor het strategisch voorraadbeleid en verkoopbeleid van de woningcorporatie. Daarbij komen diverse praktijkvoorbeelden aan de orde.

Na het volgen van deze masterclass heeft u een goed beeld van de wooncoöperatie als organisatievorm en wat de betekenis hiervan kan zijn voor uw eigen vastgoedstrategie.

Voor wie?

De masterclass is bedoeld voor bestuurders van woningcorporaties, commissarissen, managers en beleidsmedewerkers wonen en/of vastgoed van woningcorporaties en andere geïnteresseerden uit de sector.

Programma

Het programma van de middag ziet er als volgt uit:

 1. Inloop/met broodje

 2. Welkom en inleiding masterclass door Mieke Hanemaaijer

 3. De wooncoöperatie: feiten en mythen ontrafeld door Dave Havermans

 4. Drie voorbeelden uit het land: waar gaat het goed?

 5. Inventarisatie van de voors en tegens van de voorbeelden

 6. Reflectie op de kansen en belemmeringen bij de eigen corporatie

 7. Afsluiting

 8. Borrel.

We starten om 13.00 uur met een broodje en de afsluiting is om 17.00 uur op praktijklocatie

De Benring, Tuinstraat 51, 7383 XC Voorst.

Sprekers

  • Willeke Janssen, kwartiermaker bij Habion

  • Ytsen Strikwerda, strategisch relatiemanager Elkien

  • Dave Havermans, vastgoedadviseur Atrivé

  • Mieke Hanemaaijer, zelfstandig organisatieadviseur, lid EMCEO.

Datum en aanmelden

De masterclass vindt plaats op 30 maart, 13.00 uur - 17.00 uur.

Duur 1 dagdeel.

U kunt zich tot uiterlijk 28 maart opgeven bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De masterclass gaat van start bij een minimum van zes aanmeldingen. Bestuurders kunnen voor het deelnemen aan deze masterclass 3 PE-punten ontvangen.

Kosten

Deelname aan de masterclass kost € 445,- (exclusief btw) per persoon. Bij twee deelnemers van dezelfde organisatie zijn de kosten € 800,-. Tot 25 maart kunt u kosteloos annuleren.

Heeft u vragen over de masterclass? Dan kunt u contact opnemen met Dave Havermans via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoon 06-25051842 of Mieke Hanemaaijer via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoon 06-25051738.

Wij hopen u of een van uw collega’s graag te zien bij deze masterclass!