Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/7/f/b/miekehanemaaijer.nl/httpd.www/libraries/cms/application/cms.php on line 460
Main menu

Wat zijn acceptabele bouwkosten anno 2020

In deze workshop krijgen commissarissen (en bestuurders) inzicht in de bouwgerelateerde criteria die kunnen worden gebruikt voor de beoordeling van een investeringsbeslissing die betrekking heeft op nieuwbouw.

Het gaat in deze workshop met name over de mogelijkheden de bouwkosten beheersbaar te houden, bouwkosten die nu oplopen, waardoor de financiele beoordelingscriteria niet gehaald worden. Dan loopt u het risico dat maatschappelijk vermogen niet wordt ingezet en op de plank blijft liggen, terwijl er wel een noodzaak is om nieuwe woningen te realiseren. 

En dat terwijl u gaat voor het realiseren van maatschappelijke meerwaarde. (Governancecode woningcorporaties 2020 artikel 1.1)
Hier ligt een dilemma waarover commissarissen en bestuur in deze workshop op een gestructureerde manier met elkaar over in gesprek gaan. Doelstelling is het verkrijgen van een gedeeld inzicht in de wijze waarop gekeken kan worden naar de kwaliteit van nieuwbouw in relatie tot de bouw- en stichtingskosten. Ook gaan we in op alternatieve (goedkopere?)bouwmethoden zoals modulair bouwen en het bouwen van verplaatsbare woningen.

In het programma worden interactief de belangrijkste beoordelingscriteria besproken:
1. Welke kwaliteit wordt momenteel gebouwd in de sector (woninggrootte, duurzaamheid, huurniveau) inclusief historisch perspectief?
2. Welk kostenniveau hoort daarbij?
3. Welke alternatieven en innovaties zijn er?

Uw docent is Thijs Luijkx, van www.watkostdebouwvaneenhuurwoning.nl