Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /customers/7/f/b/miekehanemaaijer.nl/httpd.www/templates/meet_gavern/lib/framework/lessparser.php on line 1315 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /customers/7/f/b/miekehanemaaijer.nl/httpd.www/templates/meet_gavern/lib/framework/lessparser.php on line 1916 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /customers/7/f/b/miekehanemaaijer.nl/httpd.www/templates/meet_gavern/lib/framework/lessparser.php on line 1954 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /customers/7/f/b/miekehanemaaijer.nl/httpd.www/templates/meet_gavern/lib/framework/lessparser.php on line 2035 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /customers/7/f/b/miekehanemaaijer.nl/httpd.www/templates/meet_gavern/lib/framework/lessparser.php on line 2074 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /customers/7/f/b/miekehanemaaijer.nl/httpd.www/templates/meet_gavern/lib/framework/lessparser.php on line 2117 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /customers/7/f/b/miekehanemaaijer.nl/httpd.www/templates/meet_gavern/lib/framework/lessparser.php on line 2572 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /customers/7/f/b/miekehanemaaijer.nl/httpd.www/templates/meet_gavern/lib/framework/lessparser.php on line 2644 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/7/f/b/miekehanemaaijer.nl/httpd.www/templates/meet_gavern/lib/menu/GKBase.class.php on line 114 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/7/f/b/miekehanemaaijer.nl/httpd.www/templates/meet_gavern/lib/menu/GKHandheld.php on line 76 Samenwerking welzijn en wonen Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/7/f/b/miekehanemaaijer.nl/httpd.www/libraries/cms/application/cms.php on line 460
Main menu

Samenwerking welzijn en wonen

Opdrachtgever Viveste

Welzijnsorganisatie Houten en Co en de woningcorporatie Viveste, zijn op zoek naar een duurzame vorm van samenwerking in de wijk. ...Het is belangrijk dat bewoners, professionals, organisaties en overheden met elkaar samenwerken in de wijk en beter aansluiten bij wat er bij bewoners speelt....

Werkconferentie met tafelkleeddialoog

De ca 60 deelnemers aan de bijeenkomst werden zelf aan het denken gezet. Ze gingen aan de slag met dagelijkse hulpvragen, waarbij een beroe werd gedaan op ieders creativiteit. De gesprekken volgens de methode van de tafelkleeddialoog verliepen zeer geanimeerd en leverden onverwachte inzichten op.

De conclussie van de bijeenkomst is duidelijk: burgers en professionals moeten het samen doen. Uitgaan van de kracht van de mens en zijn netwerk en dat aanvullen met de daadwerkelijk benodigde hulp van professionals. Zo is iedere hulpvraag een stuk maatwerk, waar gezamenlijk een oplossing voor gezocht moet worden en dat vooral op het niveau dat aansluit bij de wereld van de bewoner:de wijk.

De strategie is duidelijk, de operationalisering lijkt ook voor de hand te liggen, maar hoe nu te verduurzamen? In opdracht van Viveste en Houten en C0, wordt samen met partijen en bewoners gezocht naar een duurzame samenwerkingsvorm: de coöperatie.